понеділок, 31 жовтня 2016 р.

У зламаній пошті Суркова виявили план фінансування "ДНР" та "ЛНР"

У зламаній пошті Суркова виявили план фінансування "ДНР" та "ЛНР"

21:22, сьогодні 79
Владислав Сурков
Владислав Сурков / Getty Images
Російська влада планувала фінансувати "ДНР" та "ЛНР" мінімум до 2017 року. Про це свідчать розрахунки, які приходили на офіційну електронну адресу приймальні помічника президента Росії і куратора "українського питання" в Кремлі Владислава Суркова.
Листи зі зламаної пошти Суркова проаналізувало видання "ГОРДОН".
Відтак, 26 травня 2014 року до приймальні Суркова надійшов лист з російського урядового домену gov.ru, відправник – Авдєєнко В.М. з електронною адресою Avdeenko_VN@gov.ru.
Швидше за все, це Володимир Авдєєнко, на той момент начальник департаменту управління адміністрації президента РФ щодо соціально-економічного співробітництва з країнами СНД, Абхазією і Південною Осетією. Авдєєнко відповідав за економічну складову відносин з "ДНР" та "ЛНР".
У листі таблиця з розрахунками оплати праці (в гривнях і рублях) силових структур, "підтримки молоді" та "витрати пенсійного фонду" Донецької і Луганської областей аж до 2017 року з урахуванням індексації.
Відповідно до таблиці, поточні платежі з індексацією у двох областях складуть в 2016 році 313 млн 739 тис. руб. (або майже 4 млн 988 тис. дол. за поточним курсом), в 2017-му – 316 млн 934 тис. руб. (або 5 млн 38 тис. дол. за поточним курсом).
Нагадаємо, раніше українські хакери "КіберХунта" зламали поштову скриньку Владислава Суркова. Згодом в СБУ повідомили, що опубліковані листи справжні.

Немає коментарів:

Дописати коментар