пʼятницю, 29 січня 2016 р.

Я "Східне партнерство" закінчилося катастрофою - глава МЗС Польщі





"Східне партнерство" закінчилося катастрофою - глава МЗС Польщі

П'ятниця, 29 січня 2016, 18:26
Версія для друкуКоментарі12
Програма "Східне партнерство" зазнала фіаско, оскільки не давала Україні та іншим країнам перспективи членства в Євросоюзі.
Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляєРадіо Польща.
"Переконання, що хорошу східну політику можна вести через ЄС, є міфом", - заявив Ващиковський, відповідаючи на запитання та коментарі депутатів опозиції в Сеймі.
На думку Ващиковського, "Східне партнерство" не заслуговує високої оцінки, оскільки програма не надавала можливості країнам, які до неї входили, – Україні, Білорусі, Молдові, Вірменії, Грузії та Азербайджану – шанс на вступ в Євросоюз.
Програма, на думку міністра, відводила згаданим державам лише роль буферної зони між Росією та ЄС.
"Ми відкинули цю концепцію як неправильну. Вона створювала для цих країн ілюзію, але не створювала перспективи членства в Євросоюзі. Політика, прийнята попереднім урядом, закінчилася катастрофою, оскільки Євромайдан поставив її під питання", - сказав він.
"Східне партнерство" - це німецька концепція європейської східної політики, яка пропонувалася уряду партії Право і справедливість ще в 2006-2007 роках під назвою European Neighbourhood Policy Plus...Цей факт ще кілька місяців тому публічно визнав тодішній єврокомісар з питань розширення Ферхойген", - додав міністр.

Немає коментарів:

Дописати коментар