вівторок, 26 січня 2016 р.

Путін спочатку наказав «прибрати» Березовського, а не Литвиненка, — Фельштинський

Путін спочатку наказав «прибрати» Березовського, а не Литвиненка, — Фельштинський

Володимира Путіна повинні були вбити бізнесмена Бориса Березовського, який жив на той час у Лондоні, і лише потім Путін вирішив «прибрати» його соратника — офіцера ФСБ Олександра Литвиненка.
Таку думку висловив російсько-американський історик Юрій  Фельштинський для видання «Апостроф«. 
«Почалася вона (операція з усунення Литвиненка — ред.) як операція по усуненню Бориса Березовського, який втік до Лондона і лише в якийсь момент перенацілилась на Литвиненка. Заднім числом зрозуміло, що рішення прибрати спочатку Литвиненко, а потім вже Березовського, було з точки зору завдань і цілей Путіна і ФСБ правильним«, — зазначає історик.
При цьому, Фельштинський зауважив, що Борис Березовський практично припинив публічну діяльність, після вбивства Литвиненка. Як відомо, саме цього і добивалися у Кремлі.
За словами історика, якщо проаналізувати активність Березовського до і після вбивства екс-агента ФСБ, то можна побачити, що «Березовський після цього злочину знітився і змовк».
«Сталося щось дивне: тепер, коли в руках Березовського нарешті опинився сильний козир — усунення Путіним британського громадянина — Березовський, який раніше критикував Путіна за будь-якої можливості, змовк», — підкреслює експерт.
На думку Фельштинського, «Березовський в ту мить зрозумів, що остаточно програв Путіну, що правила затіяної ним з російським президентом гри змінилися».
«За іншими правилами Березовський грати не може, тому що він був шахістом і планував виграти у Путіна в шахи. А Путін виявився звичайним гебешним маніяком-м’ясником типу Ягоди, Єжова і Берії. У такого супротивника Березовський виграти не міг», — пояснює він.

Немає коментарів:

Дописати коментар