четвер, 11 жовтня 2018 р.

Засудили майора, що злив терористам інформацію про операцію АТО у Слов'янську

Засудили майора, що злив терористам інформацію про операцію АТО у Слов'янську

Винесли вирок запроданцю за сприяння терористичній організації, пише Експрес-онлайн із посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.
   
 
 
 
 
Засудили майора, що злив терористам інформацію про операцію АТО у Слов'янську
Майор, перебуваючи на посаді інспектора відділення документування спеціального полку міліції ГУ УМС в Києві, під час відрядження в зону АТО у період з 27 травня по 6 липня 2014 року ніс службу на блокпосту в Ізюмі та збирав і передавав активним членам "ДНР" дані про розміщення блокпостів, переміщення та розташування особового складу і техніки сил АТО, задумів силовиків щодо проведення спецоперації з визволення тимчасово окупованого Слов'янська.
Зокрема, пізно ввечері 1 липня телефоном повідомив про приїзд у зону АТО Міністра внутрішніх справ. А 2 липня за вказівкою куратора зустрівся з чоловіком, якому передав інформацію про візит до штабу АТО в селищі Довгеньке на Харківщині Президента України, попередні плани щодо проведення військової операції по визволенню Слов'янська шляхом його оточення з двох сторін, а також дані щодо розташування штабу сил АТО та наявність військової техніки на блокпостах у Слов'янську.
Як зазначається в матеріалах справи, в разі витоку інформації про візит президента та міністра МВС міг бути здійснений терористичний акт. А розголошення інформації про плани силовиків щодо Слов'янська завдало шкоди інтересам України, оскільки керівництво та основна частина бойовиків своєчасно вийшла з міста, чим уникли оточення та захоплення в полон.
Крім того, запроданець придбав у невідомих осіб та зберігав дома понад тисячу патронів різного калібру, які вилучили під час санкціонованого обшуку. 
У судовому засіданні майор своєї вини не визнав. Твердив, нібито обвинувачення стосовно нього ґрунтується на припущеннях, просив виправдати.
Однак його співпрацю з терористами було доведено неспростовними доказами.
Ізюмський міськрайонний суд позбавив волі запроданця на дев'ять років. До вступу вироку з закону силу він перебуватиме під домашнім арештом без застосування електронних засобів контролю. Крім того, зі засудженого стягнуто понад чотири з половиною тисячі гривень на фоноскопічну та балістичну експертизи.

Немає коментарів:

Дописати коментар