пʼятницю, 31 серпня 2018 р.

Зачистка дуплетом: вместе с Захарченко убит его «доходный» соратник «Ташкент» (

Вбивство ватажка “ДНР” Захарченка: хроніка подій

Українська влада вказує на чіткий російський слід

Ватажок терористичного угруповання “ДНР” Олександр Захарченко загинув у п’ятницю в результаті вибуху в окупованому Донецьку.

Про це повідомляє 1NEWS.
Вибух стався в ресторані “Сєпар”, коли там перебував голова “ДНР”. В результаті він отримав смертельне поранення.
Служба безпеки України підтверджує інформацію про загибель ватажка бойовиків “ДНР” Олександра Захарченка в окупованому Донецьку. Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.
“Загибель Захарченка – це правда. У СБУ вважають це наслідком міжусобних конфліктів, які тривають між терористами, зокрема з їхніми російськими кураторами, вже давно”, – сказала вона.
Під час вибуху в ресторані “Сєпар”, від якого загинув так званий “голова ДНР” Захарченко, поранені ще три людини. Серед них називають “міністра податків і доходів ДНР” Олександра Тимофєєва”.
Народний депутат Антон Геращенко припускає, що вбивство ватажка бойовиків “ДНР” Олександра Захарченка може бути інсценуванням або його ліквідували спільники.
Смерть Олександра Захарченка в результаті вибуху в окупованому Донецьку може бути результатом конфліктів серед бойовиків, насамперед пов’язаних з перерозподілом віджатого бізнесу. Про це повідомив керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов.

Як зазначив Гуськов, у СБУ є підстави вважати, що “смерть Захарченка може бути результатом внутрішніх кримінальних конфліктів серед бойовиків, насамперед пов’язаних з перерозподілом віджатого бізнесу протягом 2014-2018 років”.
“Але ми не виключаємо і спроби російських спецслужб усунути досить одіозну фігуру, яка, за наявною у нас інформацією, заважала росіянам. За нашими даними, за тим вибухом стоять або бойовики, або російські спецслужби”, – сказав Гуськов.
Через загибель ватажка самопроголошеної Донецької народної республіки Олександра Захарченка було вирішено закрити Донецьк для в’їзду та виїзду.
Керівництво терористичної організації стверджує, що так звана народна міліція «контролює ситуацію».
Водночас, у прес-центрі операції Об’єднаних сил у Facebook повідомили, що ситуація на лінії зіткнення та на підконтрольній території Донецької та Луганської областей є повністю контрольованою.
Українські військові та правоохоронці в районі проведення ООС перебувають у повній бойовій готовності.
Президент Росії Володимир Путін висловив співчуття у зв’язку з убивством ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка.
Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті президента РФ.
“Підле вбивство Олександра Захарченка – це ще одне свідчення: ті, хто вибрав шлях терору, насильства, залякування, не хочуть шукати мирне, політичне рішення конфлікту, не хочуть вести реальний діалог з жителями південного сходу. А роблять небезпечну ставку на дестабілізацію ситуації, на те, щоб поставити народ Донбасу на коліна. Цього в них не вийде”, – йдеться у його письмовій заяві.
Путін заявив, що розраховує на те, що організатори і виконавці вбивства будуть покарані.
“Хочу ще раз висловити співчуття рідним і близьким Олександра Володимировича Захарченка, всім жителям Донбасу. Росія завжди буде разом з вами”, – зазначив президент РФ.
Крім того, слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв’язку з убивством Захарченка за статтею “акт міжнародного тероризму” (стаття 361 КК РФ).
У міністерстві закордонних справ України заявили, що швидка реакція МЗС Росії щодо вбивства ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка виказує російські спроби прикрити маріонеток, яких підтримує Кремль.
Російські ЗМІ повідомляють про затримання в окупованому Донецьку підозрюваних у замаху на ватажка донецьких бойовиків Олександра Захарченка.
Так званий “віце-прем’єр” Дмитро Трапезніков стане тимчасово виконуючим обов’язки “глави ДНР” після загибелі Олександра Захарченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар