пʼятницю, 17 серпня 2018 р.

На Донбасі знищений коштовний безпілотник окупантів: шпигував в тилу ЗСУ

На Донбасі знищений коштовний безпілотник окупантів: шпигував в тилу ЗСУ

Сьогодні, 10:35 Переглядiв: 1610
Дрон був обладнаний камерою з 12 об'єктивами для проведення панорамної аеро-, фото- і відеозйомки

Фото: Facebook штабу операції Об'єднаних сил
Сили протиповітряної оборони Об'єднаних сил знищили безпілотний літальний апарат російських окупаційних військ, який проводив розвідку бойових порядків українських військових.
Інцидент стався вчора, 16 серпня, про що штаб операції Об'єднаних сил повідомляє на своїй сторінці в Facebook.
Безпілотник вів розвідку наших позицій на напрямку Первомайськ – Сєвєродонецьк – Сватове.
В ході обстеження було встановлено, що дрон обладнаний камерою з 12 об'єктивами для проведення панорамної аеро-, фото- і відеозйомки з можливістю передачі зібраної інформації на пункт управління в режимі реального часу.
Окремі складові БПЛА, зокрема оптико-електронна система, вироблена російською компанією (яка знаходиться під санкціями США і працює спільно із заводом виробником БПЛА "Орлан"), що доводить причетність Російської Федерації до постачання озброєння на Донбас в інтересах дій окупаційних військ проти української армії . Орієнтовна вартість тільки однієї камери складає понад 100 000 доларів, говориться в повідомленні.
Українські військові помітили, що таким чином Росія продовжує здійснювати пошук нових форм і способів застосування новітніх зразків озброєння і військової техніки в реальних бойових умовах на території України.

Немає коментарів:

Дописати коментар