середу, 22 серпня 2018 р.

"Укроборонпром" успішно завершив черговий етап держвипробувань нових авіаційних ракет РС-80 "Оскол"

"Укроборонпром" успішно завершив черговий етап держвипробувань нових авіаційних ракет РС-80 "Оскол"

2 хв читати
Держконцерн "Укроборонпром" успішно завершив проведення спільно з військовими чергового етапу держвипробувань нових некерованих авіаційних ракет РС-80 "Оскол" розробки ДАХК "Артем", що входить до держконцерну.
Згідно з повідомленням прес-служби держконцерну в середу, за підсумками триденних випробувань, що відбулися на одному з військових полігонів на Чернігівщині за участю Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Міністерства оборони, було підтверджено відповідність РС-80 основним тактико-технічним характеристикам і можливість їх застосування з вертольотів.
Як уточнює прес-служба, для всебічної перевірки нового ракетного озброєння в різних умовах здійснено пуски майже 300 одиниць РС-80. Також здійснено перевірки ракет на безпеку під час їх використання, включаючи обстріл з автоматичної зброї, стендові випробування двигуна та інші тести.
"На сьогодні на ДАХК "Артем" уже готова чергова партія РС-80 для проведення завершального етапу держвипробувань, за результатами якого має бути ухвалено рішення про посилення української армії новим озброєнням", - зазначають у держконцерні.
За даними "Укроборонпрому", нові 80-мм РС-80 мають надзвукову швидкість польоту та спроектовані для озброєння вертольотів, літаків, а також наземних платформ: окрім авіації, використання РС-80 передбачено також у нових видах бойової техніки.
"Наприклад, в українсько-польському проекті ZRN-01 Stokrotka, який є результатом співпраці "Укроборонпрому" з одним із найбільших приватних об'єднань оборонно-промислового комплексу Польщі WB Group", - уточнює прес-служба.
За даними агентства "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, створений у рамках ВТС із Польщею ракетний комплекс Stokrotka призначений для ураження наземних і низькошвидкісних повітряних цілей типу БПЛА і вертольотів. Ракетний комплекс забезпечує можливість ураження наземних цілей на відстані до 6 км, зокрема артилерії та легкоброньованої техніки, а також низькошвидкісних повітряних цілей на висоті до 4 км, зокрема вертольотів Мі-24 і Мі-8/17. Нова розробка була успішно представлена партнерами на міжнародній оборонній виставці MSPO-2017 навесні минулого року в Кельце (Польща).
"Для забезпечення найбільш ефективного знищення цілей конструктори ДАХК "Артем" передбачили оснащення РС-80 різними бойовими частинами і детонаторами", - зазначають у держконцерні.

Немає коментарів:

Дописати коментар