понеділок, 26 листопада 2018 р.

Генштаб оприлюднив переговори командування РФ під час переслідування кораблів ВМС України

Генштаб оприлюднив переговори командування РФ під час переслідування кораблів ВМС України

На записі чути наказ атакувати українські кораблі



Керівництво прикордонної служби РФ наказало йти на таран проти українських кораблів
Генштаб Збройних сил України опублікував радіоперехоплення переговорів російського командування з екіпажами прикордонних кораблів РФ про атаку на українські кораблі в Азовському морі, яка сталася напередодні. Запис переговорів опубліковано на сторінці Генерального штабу Збройних у Facebook.
«Переговори російського командування з екіпажами прикордонних кораблів РФ. Радіоперехоплення як фактологічний доказ цілеспрямованої агресивної ескалації ситуації у Чорному та Азовському морях відповідно до вказівок військового та військово-політичного керівництва Російської Федерації», - заявили у Генштабі.
На записі чути наказ напасти на кораблі Військово-морських сил України. Чоловік, який представився підполковником Шаховим, передав команду від керівництва Прикордонної служби РФ йти на таран проти українських кораблів, аби якомога сильніше пошкодити кожен із них.
Відео Генштаб
Як повідомляв раніше ZAXID.NET, 25 листопада українські малі броньовані катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» зранку почали плановий перехід з Одеси до Маріуполя, але їх зустріли 4 кораблі РФ, хоча, за даними ВМС України, про перехід російську сторону повідомили заздалегідь.
Російський прикордонний корабель «Дон» пішов на таран українського буксира «Яни Капу». В результаті обидва кораблі було пошкоджено. В цей же час на допомогу українським військовим суднам з Бердянська були направлені два броньовані кораблі класу «Гюрза». Коли вони підійшли до Керченської протоки, Росія оголосила, що блокує прохід через протоку.
Близько 19:00 група українських кораблів, що чекала проходу по Керченській протоці, почала рух на вихід. Російські кораблі почали переслідування і зажадали припинити рух. Пізніше російська сторона відкрила вогонь на ураження і захопила українські кораблі.
Українська сторона раніше заявляла, що після атаки російськими силовиками трьох українських кораблів зникли 23 моряки, зв’язок з ними відсутній, а їхня доля невідома. Однак українське Міністерство оборони досі ніякої інформації з цього приводу не оприлюднило.
Водночас ЗМІ та волонтери назвали імена і вік чотирьох захоплених росіянами українських моряків.

https://zaxid.net/news/

Немає коментарів:

Дописати коментар