четвер, 20 грудня 2018 р.

СБУ затримала в Україні три групи російських розвідників

У спецоперації брали участь українські контррозвідки. 
"Служба безпеки України повідомляє, що найближчими днями відбудеться спеціальний брифінг контррозвідки СБУ щодо затримання на сході України трьох агентурно-бойових груп російської військової розвідки", – зазначили у повідомленні.СБУ затримала російських розвідників
Крім того, СБУ випустила буклети українською та англійською мовами про злочини позаштатного підрозділу ГУ ГШ ЗС РФ під назвою ПВК "Вагнера" на Донбасі, в Сирії та Центральноафриканській республіці.

Буклет СБУ про злочини ПВК "Вагнера"

Буклет СБУ про злочини ПВК "Вагнера"
Що таке ПВК "Вагнера"?Приватна військова компанія Вагнера – це російська військова структура, що формується з найманців. Була створеною у 2013 році та за цей час брала участь у бойових діях у низці "гарячих точок". 

Зокрема, найманці "Вагнера" воювали на Донбасі на боці Росії, в Сирії на боці союзника Росії режиму Асада, а також в Судані. 

Росія не визнає найманців на офіційному рівні, проте у російських ЗМІ організація згадуєтья як приватна військова компанія під командуванням підполковника ЗС РФ у відставці Дмитра Уткіна, більш відомого за позивним "Вагнер".

https://24tv.ua/ukrayina_tag1119

Немає коментарів:

Дописати коментар