четвер, 24 січня 2019 р.

Януковича заочно засудили до 13 років в'язниці

Януковича заочно засудили до 13 років в'язниці
Оболонський суд Києва визнав екс-президента України Віктора Януковича винним у державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни.
Цей матеріал можна прочитати і російською мовою
Сьогодні 17.05 | коментарів: 30

Оболонський суд зачитав вирок Януковичу 
Фото: ЕРА
24 січня колегія суддів Оболонського районного суду Києва заочно визнала колишнього президента України Віктора Януковича винним у вчиненні державної зради та пособництві у веденні агресивної війни, заочно засудивши його до 13 років позбавлення волі. Трансляцію засідання вів канал Генпрокуратури України в YouTube.

"Перевиховання і виправлення Януковича неможливі без ізоляції від суспільства, однак можуть бути досягнуті призначенням покарання не в максимальних межах санкцій інкримінованих йому злочинів", – сказано у вироку.Оболонський суд зачитав вирок Януковичу

За статтею про держзраду екс-президент дістав 13 років позбавлення волі, за статтею про сприяння у веденні агресивної війни – 12 років.

Строк відбування покарання відраховуватимуть з моменту затримання.

"Обставиною, пом'якшувальною покарання, суд вважає скоєння злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації",– сказав суддя Владислав Дев'ятко.

На думку суддів, обвинувачення не довело, що Янукович, звертаючись до президента Росії Володимира Путіна з проханням про інтервенцію, знав про плани РФ змінити територіальні межі України.

В Оболонському суді Києва із 16 червня 2017 року розглядали справу за обвинуваченням Януковича в держзраді.

Екс-президент не брав участі у процесі. Після втечі з України в лютому 2014 року він проживає в Росії.

Обвинувачення просило суд визнати Януковича винним і засудити до 15 років позбавлення волі.

5 грудня 2018 року Оболонський районний суд пішов у нарадчу кімнату для винесення вироку. 
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/politics/janukovicha-zaochno-zasudili-do-13-rokiv-v-jaznitsi-685404.html

Немає коментарів:

Дописати коментар