неділя, 28 лютого 2016 р.

Крим став зоною катастрофи з прав людини, – Пайєтт

Крим став зоною катастрофи з прав людини, – Пайєтт
Сполучені Штати дуже стурбовані доповідями української розвідки про можливе відновлення активної фази бойових дій на Донбасі. Американська політика спрямована на повну реалізацію мінських домовленостей. Є дуже чіткі зобов’язання Росії у цих угодах.

Про це під час ефіру інформаційно-аналітичного проекту «Погляд на тиждень» (щосуботи о 21:00 на телеканалі ZIK) розповів посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Санкції проти Росії можуть бути переглянуті лише тоді, коли мінські домовленості повністю реалізують.

«Президент США Барак Обама проговорив цю позицію в розмові із Путіном. Він також зазначив особливу вимогу про надання спостерігачам ОБСЄ повного доступу по всій території України – до міжнародно визнаних кордонів. Жодна з цих речей не відбувається. Поки цього не станеться, ми не говоритимемо про послаблення санкцій», – наголосив посол.

Окрім того Пайєтт зазначив, що США не вийшли із переговорів по врегулюванню ситуації в Україні, а навпаки – зосереджені, щоб зробити мінські угоди успішними. Америка працює у тісному контакті із Францією та Німеччиною, котрі є провідними у мінському процесі.

«Анексія Криму не зникала з американського дипломатичного радару. Ця проблема є у постійному діалозі з Росією. США не визнавали, не визнають і не будуть визнавати російську анексію півострова і це наша чітка політика. Та прямо зараз ми зосереджені не на відновлені українського суверенітету, що є нашою довгостроковою метою, а над миром на Донбасі. З практичної точки зору це найперша вимога. Адже кожного дня страждають невинні мирні жителі, українські солдати отримують поранення або помирають. Прямо зараз ми зосередженні на успіху мінських угод, щоб зупинити це страшне насильство. У США дуже сильний погляд на утиски кримських татарів. Крим став зоною катастрофи з прав людини. США використовували нашу присутність в комісії ООН з питань прав людини, щоб повідомити про злочини, які були здійснені Росією, в контексті окупації Криму. Ми цього незабудемо, адже це дуже важливе питання», – запевнив Пайєтт.

Та зараз для держави є найголовнішою складовою є єдність між президентом, прем’єр-міністром, урядом і Верховною Радою – з метою підтримки дуже серйозного процесу реформ, який був зроблений впродовж минулих двох років.

Адже важливо, що українське керівництво продовжує демонструвати тверду прихильність по дотриманню вимог, які йдуть із дуже великим багатомільярдним пакетом допомоги від МВФ.

«На душ населення – це найбільший пакет допомоги, який коли-небудь був наданий якійсь із країн. Це свідчить про тверде бажання з боку європейського співтовариства підтримати Україну і очистити всі економічні уламки, які залишив президент Янукович. Уряд зробив реальний прогрес. Українці повинні пишатися тим, що здійснили президент, уряд, прем’єр-міністр. Очищення енергетичного сектору,відновлення стабільності фінансового сектору, відмінна робота українського національного банку в стабілізації валюти – зараз не час здаватися і втрачати всі ці зусилля», – вважає Пайєтт.

Однак в Україні корупція продовжує залишатись частиною бізнесової та політичної культури. Подолання її – ключ до відкриття величезного економічного потенціалу України. Важливим показником прогресу будуть судові ухвали по найбільших корупціонерах.

«Через два роки по Революції Гідності ви все ще не маєте чітких прикладів і осіб, які були доведені досудового процесу, провели день в суді і таки були б засудженими. Це дуже просте питання – продемонструвати, що система почала змінюватись. Знайдіть тих, хто є винним у політичній корупції на високому рівні і покладіть на них юридичну відповідальність.  Зараз Україна має гарні закони, тож це не питання прийняття нових, а питання їх реалізації. Йдеться про те, щоб рішуче розірвати з минулим» – резюмував Джеффрі Пайєтт.


СШАДжеффрі Пайєттпогляд на тижденьокупований Крим
* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
 Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/02/28/krym_stav_zonoyu_katastrofy_z_prav_lyudyny__payiett_676803

Немає коментарів:

Дописати коментар