середу, 29 березня 2017 р.

В Конго знайшли останки інспекторів ООН

В Конго знайшли останки інспекторів ООН
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підтвердив, що виявлені в центральній частині Демократичної республіки Конго (ДРК) останки належать інспекторам Всесвітньої організації, які пропали безвісти в середині березня поточного року.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Я з глибоким сумом підтверджую, що останки, виявлені миротворцями з Місії ООН в ДРК 27 березня, за межами міста Кананга в провінції Касаї, належать членам групи експертів по ДРК Майклу Шарпу (США) і Зайді Каталан (Швеція), зниклим безвісти з 12 березня 2017 року», – йдеться в заяві глави ООН.

Гутерреш висловив глибокі співчуття сім’ям, близьким і колегам загиблих співробітників Організації.

«Ми сподіваємося, що причина їх смерті буде визначена після ретельного вивчення (останків- ред.). Я вірю, що влада Конго проведе повне розслідування цього інциденту», – зазначив генсек ООН.

Він додав, що Всесвітня організація також буде проводити розслідування, в тому випадку, якщо це виявиться злочинною дією, ООН «зробить все можливе для забезпечення правосуддя».

Гутерреш «настійно закликав» владу Конго продовжувати пошук чотирьох конголезьких громадян, які супроводжували Шарпа і Каталан.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось про те, що в Конго бойовики обезголовили 40 поліцейських. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/03/29/v_kongo_znayshly_ostanky_inspektoriv_oon_1069679

Немає коментарів:

Дописати коментар