четвер, 3 грудня 2015 р.

ФРАНЦУЗЬКА КОМПАНІЯ ЗАПУСТИЛА У КОСМОС РАКЕТУ З УКРАЇНСЬКИМ ДВИГУНОМ

ФРАНЦУЗЬКА КОМПАНІЯ ЗАПУСТИЛА У КОСМОС РАКЕТУ З УКРАЇНСЬКИМ ДВИГУНОМ
5.ua
Зранку, у четвер, 3 грудня, у Французькій Гвіані, французька компанія Arianespace запустили ракетоносій Vega, який використовує двигуну українського виробництва.
Запуск відбувся о першій ночі за місцевим часом у французькій Гвіані з космодрому Куру, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу французької космічної компанії Arianespace.
Частину верхнього - четвертого - ступеня цієї ракети розробило дніпропетровське конструкторське бюро "Південне", а завод "Південний машинобудівний завод" побудував маршовий двигун РД-843. Запуск ракети приурочений до 100-річчя публікації загальної теорії відносності Альберта Ейнштейна.
Ракета-носій Vega вивела на навколоземну орбіту зонд Ліза Песфайндер, який перевірятиме загальну теорію відносності Альберта Енштейна і вивчатиме закони космосу та фізики. Проводити дослідження космічний апарат буде на відстані близько 1,5 млн км від Землі. Ракету обладнали двигуном українського виробництва, який раніше використовувався у ракетах "Союз". 
Як повідомляв 5.ua, 15 вересня 2015 року в Державному космічному агентстві України заявили, що російські двигуни в американських ракетах Antares замінять українськими. 

Немає коментарів:

Дописати коментар