середа, 17 червня 2015 р.

Російських активістів, які протестували проти анексії Криму, позбавили волі на рік

Російських активістів, які протестували проти анексії Криму, позбавили волі на рік

КИЇВ. 17 червня. УНН. У Росії центральний райсуд Калінінграда оголосив вироки трьом активістам Комітету суспільного самозахисту, які в березні минулого року вивісили німецький прапор над будівлею ФСБ. Суд визнав Михайла Фельдмана, Олега Саввіна і Дмитра Фонарьова винними в хуліганстві і засудив їх до одного року і двох місяців в’язниці, передає УННз посиланням на “Радіо Свобода”.
Однак з урахуванням часу, проведеного активістами в СІЗО, вони були звільнені в залі суду. На засіданні в середу засуджені визнали, що повісили німецький прапор на будівлі ФСБ, проте не погодилися з мотивом, яким їхній вчинок пояснило слідство.
За версією російських правоохоронців, активісти вчинили хуліганство за попередньою змовою з мотивів політичної ненависті і ворожнечі та з мотивів ненависті щодо певної соціальної групи. Фельдман, Саввін і Фонарьов вивісили німецький прапор над однією з будівель управління ФСБ в Калінінграді в березні 2014 року. Таким чином вони висловили своє ставлення до анексії Криму та втручання Росії в конфлікт на Донбасі. З квітня минулого року активісти перебували в СІЗО.
Як відомо, 18 березня 2014 року президент РФ В.Путін підписав закон про прийняття Криму і Севастополя до складу Російської Федерації. Напередодні у Криму відбувся "референдум" про статус Криму після чого у Верховній Раді АРК прийняли постанову "Про незалежність Криму".
14 вересня в анексованому РФ Криму відбулися "вибори" за російським законодавством в "Державну раду", а в Севастополі - в "законодавчі збори" міста.
Головою Ради міністрів анексованого Криму було призначено Сергія Аксьонова, спікером ради Криму став Володимир Константинов. СБУ відкрила проти них кримінальне провадження.

Немає коментарів:

Дописати коментар