середа, 17 червня 2015 р.

На Тернопільщині священик УПЦ МП побив жінку, яка збирала підписи за перехід до УПЦ КП

На Тернопільщині священик УПЦ МП побив жінку, яка збирала підписи за перехід до УПЦ КП

Суспільство — Володимир Пиріг, сьогодні, 16:522510
У селі Колосова Кременецького району Тернопільської області священик Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) побив дружину чоловіка, який збирав підписи за перепідпорядкування їхнього храму до Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП).
Житель цього села Терентій Червінський взяв у сільраді список повнолітніх мешканців та пішов із ним збирати підписи за перехід. Обійшов понад половину села, майже всі підтримали, повідомляє місцевий телеканал TV-4.
«Якраз так дощ моросів, жінка каже, давай ще я піду, тебе чуть-чуть пожалію. Пішла жінка в сусідні хати. Жінка вже повертаючись, перестріває її руский священик, потовк, забрав зошита. Жінка моя має цукровий діабет, важко хворіє, прийшла додому – заікається», – розповів Червінський.
Чоловік одразу викликав міліцію, склали протокол. Проте священика не покарали. У селі подейкують, що справу зам’яли.
Охочі перейти до УПЦ КП вирішили вести з прихожанами московського патріархату перемовини, проте ті назустріч йти відмовляються і називають проукраїнських парафіян «сепаратистами».
«Просили, молили, давайте знайдем спільну мову, буде богослужіння почергове. Ні! Ви тут ніхто і навіть не претендуйте, нічого не робіть, ви до тої церкви ніякого відношення не маєте», – переказав чоловік слова тих, хто не хоче переходу сільського храму до УПЦ КП.
Всього із понад двохсот мешканців села половина проголосувала за перехід. Решта або утрималась або голосувала проти. Терентій Червінський каже, мав би більше прихильників, та людей залякують гріхами.
«Коли в нас іде війна, він, священик, якому 74 роки, коли до нього звертались, щоб він спом’янув героїв Майдану чи тих воїнів АТО, він каже: а треба слухати, ми споминаєм невинно убієнних, а кого він споминає чи там агресора чи кого – то там не зрозуміти», – розповів представник іншої громади цього району, яка ще з 2012 року намагається перейти до УПЦ КП.
Зараз на Тернопільщині таких церков, які готуються перейти до Київського патріархату, – понад десяток.
«Можливо, відсотків 30 – представники Московського патріархату, і десь відсотків 10 – точно вже перейшли», – пояснив секретар єпархіального управління протоієрей Мирон Гах.
Цей процес, за словами священиків, відповідає вимогам часу. Люди не хочуть ходити до церкви держави-агресора та слухати священиків, які є проросійськими.

Нагадаємо, у Кременецькому районі Тернопільської області розташована Почаївська лавра, яка підпорядкована УПЦ МП.
Якщо Ви виявили по

Немає коментарів:

Дописати коментар