неділю, 26 червня 2016 р.

Росія дала сигнал бойовикам посилити обстріли українських позицій,

Росія дала сигнал бойовикам посилити обстріли українських позицій, - експерт
Посилюючи обстріли на Донбасі, керівництво РФ намагається вплинути на політичну ситуацію всередині України та дає сигнал проросійським силам.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичної програми «Погляд на тиждень» (щонеділі о 21.00) на телеканалі ZIK заявив Костянтин Машовець, експерт Центру військово-політичних досліджень.

За словами експерта, наразі РФ використовує воєнні дії на Сході як додатковий важіль.

«Головним інструментом для досягнення своїх цілей в Україні на цьому етапі вони вважають дипломатичний тиск. Оскільки в цей період постало питання про подовження санкцій проти РФ. Однак, з часом військовий метод може стати пріоритетним, наприклад, якщо вони вирішать захопити якісь населений пункт на Донбасі. Тоді боєздатність  незаконних підрозділів за допомогою росіян стрімко зросте», - вважає Машовець.

«Нині ми спостерігаємо чергову ескалацію конфлікту, оскільки збільшились обсяги постачань озброєння терористам, живої сили тощо. Тому не виключено, що бойовики  готуються виконати якісь завдання з РФ», - каже експерт.

На переконання Костянтина Машовця, ситуація на фронті нині є складною, оскільки з боку терористів вже застосовують ствольну артилерію, на кількох ділянках відбувається активне перегрупування їхніх підрозділів.

«Я прогнозую посилення обстрілів та бойових дій. Путін наразі хоче вплинути цим на внутрішньополітичну ситуацію в Україні та показати проросійським прошаркам населення свою міць», - констатує експерт.

Нагадаємо, за минулу добу підтверджено 55 обстрілів російськими окупаційними військами позицій сил АТО. 25 з них на Донецькому, 19 – на Маріупольському, 6 – на Луганському напрямках та 5 по ділянках місцевості. Найбільш небезпечним був Донецький напрямок, де ворог обстрілював наші опорні пункти неподалік Авдіївки, Зайцевого, Майорська, Кірового та Ленінського з автоматичних гранатометів, мінометів різних калібрів та самохідних артустановок, а поруч Опитного, Новоселівки другої та Новгородського – з мінометів

 Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/06/26/za_zavdannyam_z_rf_boyovyky_posylyuvatymut_obstrily_ukrainskyh_pozytsiy__711510

Немає коментарів:

Дописати коментар