понеділок, 12 вересня 2016 р.

Канадські авіафахівці готують курси для льотчиків ЗСУ

Канадські авіафахівці готують курси для льотчиків ЗСУ
У Львові відбулася робоча зустріч між українською та канадською сторонами. Під час зустрічі делегація канадських авіаційних фахівців відвідала стоянку авіаційної техніки.

Про це повідомляє прес-центр Повітряного командування «Захід».

Візит фахівців Королівських ВПС Канади відбувся відповідно до зведеного переліку заходів міжнародного співробітництва Міністерства оборони України. Його метою є підготовка до проведення курсів для особового складу ЗСУ з питань безпеки польотів.

За словами начальника відділу безпеки польотів – старшого інспектора-льотчика командування Повітряних сил ЗСУ, полковника Сергія Жидкова, ця зустріч спрямована на проведення курсів ІКАО з фахівцями безпеки польотів України канадськими інструкторами.

«Саме від цієї зустрічі ми очікуємо ознайомлення з новими принципами і вивчення позитивного досвіду, що вже напрацьований у світовій системі ІКАО з питань безпеки польотів, – зауважив він. – Окрім того, спільний досвід сприятиме удосконаленню системи безпеки польотів України. Планується провести два навчальні курси з фахівцями відповідного напрямку авіації ЗСУ».

У свою чергу, представник служби безпеки польотів Королівських ВПС Канади пан Жак Лаплант висловив сподівання на плідну співпрацю з українськими колегами у подальшому.

«Ми маємо дуже багато ідей щодо реалізації заходу. Сьогодні Канада готує курси для авіації Збройних сил України – саме для гарантування авіаційної безпеки. Ми намагаємося створити реальні умови, щоб продемонструвати своєчасні та виправдані фахові дії при вирішенні ситуації, коли літальний апарат зазнав аварії або катастрофи. Планується два курси цього і наступного року», – зазначив іноземний гість. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/09/12/kanadski_aviafahivtsi_gotuyut_kursy_dlya_lotchykiv_zsu_856152

Немає коментарів:

Дописати коментар