пʼятниця, 9 вересня 2016 р.

Молдова знову вимагає вивести російські війська з Придністров'я

Молдова знову вимагає вивести російські війська з Придністров'я


фото: Novostimira.net
9 ВЕРЕСНЯ, 2016, 21:28
МЗС Молдови засуджує зухвалу поведінку військовослужбовців зі складу Оперативної групи російських військ, які нелегально перебувають на території Придністров'я
Про це йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства Молдови.
"Подібну поведінку російських військ, дислокованих на території Республіки Молдова без згоди конституційної влади країни, можна розцінювати як виклик суверенній державі та порушення норм міжнародного права. Очевидно, що така тактика військово-політичної поведінки підриває засади поваги до РФ, яка нібито грає конструктивну і неупереджену роль у процесі придністровського врегулювання", - йдеться в документі.
Підкреслюється, що молдовська влада наполягає на негайному і беззастережному початку виведення російських військ з території Придністровського регіону у відповідності з рішеннями Стамбульського саміту ОБСЄ 1999 року.
  • Нагадаємо, що 18 серпня Міністерство закордонних справ Молдови вже закликало вивести російські війська та озброєння із Придністров'я та перетворити миротворчу операцію на багатонаціональну цивільну місію.
  • На території Придністровського регіону розташована Оперативна група російських військ (понад 1600 військовослужбовців), а на військових складах у селі Колбасна Рибницького району знаходяться понад 20 тисяч тонн боєприпасів, які зберігаються ще з радянських часів.

Немає коментарів:

Дописати коментар