субота, 10 вересня 2016 р.

Перехід на Чернігівщині Московського патріархату до Київського (Відео)

Перехід на Чернігівщині Московського патріархату до Київського (Відео)

Сьогодні питання приналежності церкви до Київського чи Московського патріархату стоїть доволі жорстко. В час всебічної націоналізації дедалі більше людей нетерпимі до всього російського. Послухаємо, що з цього приводу думає отець Роман .
— У Чернігівській єпархії української православної церкви Київського патріархату є кілька випадків переходу громади Московського патріархату в Київський патріархат, але це громади, які, будемо говорити, просто обслуговувались священиками Московського патріархату. 
Однак не мали постійного священика, і такі переходи є безболісними, я думаю, і для єпархії української православної церкви, і Московського патріархату, і тому що на сьогодні в цих парафіях зареєстровані громади, є статут, свідоцтво про створення нової релігійної організації, тобто української православної церкви Київського патріархату, і зараз ці парафії обслуговують священики Чернігівської єпархії української православної церкви Київського патріархату.
Якогось резонансу, якогось такого цікавого для суспільства, думаю, моменту в цих переходах немає, бо все ж таки громада, яка була православною, і залишається православною. 
Люди, які більш-менш свідомі, які переходять з-під однієї юрисдикції в іншу юрисдикцію, виявляють свободу совісті, тобто своє право на свободу віросповідання, і вибирають наразі ту громаду, де, як вони вважають, їм краще, і яка їхні інтереси захищає та представляє. 

Немає коментарів:

Дописати коментар