"Вести"
Президент України Петро Порошенко підписав указ про присвоєння звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" капітану Олександру Лавренку посмертно. Про це написав глава української держави на своїй сторінці в Facebook.
Як зазначається, 21 липня 2014 року в боях за селище Піски екіпаж танка, яким командував капітан Лавренко, вів бій по захопленню опорного пункту бойовиків біля Донецького аеропорту. Захопивши блокпост, екіпаж прикривав вогнем механізоване підрозділ.
"Коли надійшла інформація про початок контратаки терористів, Олександр Лавренко без коливань одним з перших вийшов на ймовірний кордон, відірвавшись далеко вперед від інших танків роти. Терористи відкрили по танку вогонь з гранатометів, кулеметів і автоматів. Ухиляючись від вражаючого вогню, машина потрапила на потужний фугас. Капітан отримав важкі поранення, однак не здався ворогові і не допустив захоплення бойової машини", – зазначив Порошенко.
Новини за темою: Турчинов: Україна має одну з найпотужніших бронетанкових шкіл у світі
В результаті, Олександр Лавренко підірвався в танку разом з екіпажем. Ціною власного життя екіпаж зірвав контратаку бойовиків тільки на зайнятих позиціях українських військових.
Раніше президент України Петро Порошенко привітав воїнів-танкістів, ветеранів танкових військ, працівників танкобудівній області з Днем танкістів.