середа, 18 травня 2016 р.

АВСТРАЛІЙСЬКИЙ КОРОНЕР ВИЗНАВ ЗАГИБЕЛЬ ПАСАЖИРІВ МН17 МАСОВИМ УБИВСТВОМ


АВСТРАЛІЙСЬКИЙ КОРОНЕР ВИЗНАВ ЗАГИБЕЛЬ ПАСАЖИРІВ МН17 МАСОВИМ УБИВСТВОМ

5.ua
Коронер австралійського штату Новий Південний Уельс Майкл Барнс, оголосив результати розслідування обставин загибелі громадян Австралії, які перебували на борту Boeing-777, збитого над Донбасом
Майкл Барнс оголосив результати розслідування загибелі шести громадян Австралії, які перебували на борту малайзійського Boeing-777, збитого у 2014 році у небі над Донбасом. За його словами, їх загибель стала "частиною масового вбивства", повідомило Deutsche Welle видання .
За словами коронера, смерть пасажирів настала внаслідок "умисних злочинних дій на іншому боці Землі". Барнс переконаний, що руйнування лайнера відбулось через детонацію боєголовки. Своєю чергою, смертельні поранення були нанесені жертвам "внаслідок дій до цих пір не встановленої особи чи групи осіб, які умисно спрямували ракету у лайнер", - йдеться у доповіді.
Він зазначив, що багато важливих деталей катастрофи до цих пір залишаються невідомими, однак "було б неправильно не визнати, що ці смерті були частиною масового вбивства".
Як відомо, у деяких країнах англо-американського права коронер - це посадова особа, яка спеціально розслідує факт смерті, що має незвичайні обставини або настала раптово, та встановлює її причину.
Одна з найбільших авіакатастроф за всю історію сталася 17 липня 2014 року. Тоді над селом Грабове неподалік Луганської області загинуло 298 людей. Українська сторона вже неодноазово заявляла, що збили літак проросійські найманці.
Як повідомляв 5.ua, 3 січня засновник експертної групи Bellingcat Еліот Хіггінс оголосив про скорочення списку осіб, які можуть виявитися причетними до краху літака "Малазійських авіаліній". У новій редакції списку присутні 20 російських військових.

Немає коментарів:

Дописати коментар