пʼятниця, 8 травня 2015 р.

У Дніпропетровську СБУ затримала інформатора російських спецслужб

У Дніпропетровську СБУ затримала інформатора російських спецслужб



Сьогоднi, 9:40
У Дніпропетровській області контррозвідка СБУ викрила місцевого мешканця, який збирав та передавав розвіддані представникам російських спецслужб.
Встановлено, що 37-річний дніпропетровський підприємець, який займався протиправним обготівковуванням коштів, був завербований у квітні минулого року у Москві, де намагався організувати такі ж валютні оборудки. 
Вербувальники обіцяли йому підтримку у незаконному «бізнесі» та безкоштовне навчання дітей у престижному московському виші. 
У Дніпропетровську зловмисник збирав і передавав своїм іноземним кураторам інформацію щодо переміщень підрозділів Збройних сил України та організацію оборонної системи. 
Під час обшуків за місцем проживання й роботи затриманого співробітники СБУ вилучили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, за допомогою яких зловмисник передавав розвідувальну інформацію та підтримував конспіративний зв’язок із представниками іноземної спецслужби.
У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар