понеділок, 13 березня 2017 р.

На Львівщині російські спецслужби планували «захищати права поляків в Україні» (ФОТО, ВІДЕО)

На Львівщині російські спецслужби планували «захищати права поляків в Україні» (ФОТО, ВІДЕО)


На Львівщині правоохоронці затримали кілька десятків місцевих провокаторів, які їхали на проплачений мітинг, щоб «захистити поляків, права яких утискають на території Львівської області».
Про це під час брифінгу повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондент Вголосу.
«Минулого тижня були вчинені провокації щодо польських поховань на території України. Організаторами цього є спецслужби країни-агресора. На сьогоднішній момент, окрім здогадок, ми маємо уже факти, коли разом із вандалізмом вчиненим стосовно пам’ятників, правоохоронцями був затриманий автобус із мешканцями Львівщини, які їхали на проплачену акцію на українсько-польському кордоні для того, щоб продемонструвати нібито «погане ставлення українців до поляків на території Львівщини. Цей факт задокументований. Виявлено, що люди, які їхали у напрямку державного кордону, не мають жодного стосунку до польської громади на Львівщині. Також встановлено, що ці люди були на підпитку та мали провокаційні банери. Зокрема, на них йшлося про те, що на Львівщині утискається польська спільнота», - сказав Олег Синютка.
Як зазначив голова Львівської ОДА, львівські правоохоронці вчасно припинили проведення даної акції та недопустили створення «картинки для російських ЗМІ». Також правоохоронцями був виявлений організатор цієї акції.  
«Більшість з цих людей, які їхали на проплачену акцію, були введені в оману, адже спочатку їм казали, що вони їдуть на одну акцію, а вже в автобусі їм повідомили про те, що мета є абсолютно іншою. Ці люди обмануті, усі вони є вихідцями з Львівщини», - зазначив керівник Львівщини.
У подальшому, задля уникнення вандалізму, на місці польських поховань на Львівщині встановлять камери відеоспостереження.
«Також сьогодні в ОДА відбулась зустріч з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові, де ми дійшли згоди про те, що це була спланована Росією акція з метою розсварити українців та поляків», - додав Синютка.
Дані про те, що провокатори пересувались на автобусі, який належить Львівському комунальному підприємству «АТП-1», Олег Синютка не спростував, уточнивши, що ці деталі встановить слідство.

«Вголос»

Немає коментарів:

Дописати коментар