понеділок, 13 березня 2017 р.

Луганські переселенці видурили у вінничан понад два млн грн

Луганські переселенці видурили у вінничан понад два млн грн

Луганські переселенці видурили у вінничан понад два млн грн
ВІННИЦЯ. 13 березня. УНН-Центр. Вінницька поліція затримала злочинну групу з Луганська, яка під приводом "звільнення" родичів з поліції видурили у громадян понад два мільйони гривень. Про це УНН повідомили у прес-службі поліції Вінницької області.
Правоохоронці затримали двох чоловіків з Луганська, які протягом року на довірливих громадянах держави заробили понад два мільйони гривень.
Зловмисники телефонували на випадкові номери стаціонарних телефонів та під приводом “звільнення” родичів з поліції видурювали чималі суми грошей.
До 70-річної вінничанки на стаціонарний домашній телефон зателефонував шахрай під виглядом онука та розповів, що потрапив у аварію. Потерпілій дівчинці, яку він начебто збив, на операцію терміново потрібні 3 000 доларів США. Після передачі коштів зловмисник пообіцяв, що жодних претензій потерпіла не матиме і онук уникне кримінальної відповідальності.
Коли жінка віддала золоті прикраси в якості плати незнайомцю, в неї виникли підозри щодо онукових проблем, і вона навіть намагалась зупинити таксі, на якому приїхав чоловік. Вже вдома пенсіонерка зателефонувала онуку і звернулась з заявою до поліції.
Протягом години оперативники карного розшуку затримали зловмисника та його спільника. Ними виявились 39 та 41-річні переселенці з Луганська. Обидва мають судимості за крадіжки, шахрайства та наркозлочини.
Під час обшуку у квартирі, де проживали затримані, поліція вилучила іноземну валюту на суму близько 150 000 гривень, золоті вироби, банківські картки, відмички та наркотичні засоби. Як з’ясувалося, протягом року зловмисники таким чином заробили понад 2 мільйони гривень на довірливих жителях країни.
Слідчим відділом поліції відкриті кримінальні провадження за ст. 190 КК України (шахрайство) та ст. 309 КК України (незаконне виробництво наркотичних засобів без мети збуту). За такі злочини їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Немає коментарів:

Дописати коментар