неділю, 12 лютого 2017 р.

Раритет з Дніпропетровська: вантажівка ДАЗ-150 «Українець»

Раритет з Дніпропетровська: вантажівка ДАЗ-150 «Українець»


Мало хто знає, що свого часу був такий Дніпропетровський автозавод, на якому налагодили випуск вантажівок ДАЗ-150 «Українець».
В цьому році виповнюється рівно 70 років як був виготовлений перший вантажівка ДАЗ-150 «Українець». Машину збирали на Дніпропетровському автозаводі (ДАЗ). В її основу поклали відому модель вантажівки ЗІС-150. Однак українська машина відрізнялася спрощеною кабіною, інше облицювання радіатора і широкими крилами з інтегрованими фарами.
Зовні машина виглядала набагато сучаснішою московського донора. І це не випадково, так як новий вигляд створювався при активній участі відомого автомобільного дизайнера Юрія Долматовского. А керував розробкою ДАЗ-150 талановитий радянський автомобільний конструктор Віталій Грачов, який в 1944 році був призначений головним конструктором Дніпропетровського заводу.
ДАЗ-150 випускався в двох варіантах: 4-тонний бортовий і як сідельний тягач для роботи з напівпричепами. Однак у виробництві машина протрималася недовго – було випущено всього кілька десятків автомобілів.

Немає коментарів:

Дописати коментар